Chinese kruiden

Chinese kruiden

Chinese kruiden bij Acupunctuur Rob Groen

Het voorschrijven van Chinese kruiden is naast Acupunctuur een belangrijke geneeswijze. Bij nogal wat klachten zoals huidaandoeningen en spijsverteringsproblemen is het de eerste keuze van de Chinese geneeskunde. In China is het heel normaal dat een arts kruiden voorschrijft, vaak naast westerse medicatie.

De kruidengeneeskunde is al duizenden jaren oud. Door de eeuwen heen heeft het zich door nauwkeurige observatie en verfijning ontwikkeld tot een uitgekiend systeem van kruidenformules: combinaties van kruiden die een beoogde specifieke werking hebben op het lichaam met weinig tot geen bijwerkingen. De formules zitten zo in elkaar dat eventuele bijwerkingen worden geneutraliseerd. Zo wordt er bijvoorbeeld bij veel formules zoethout toegevoegd om de maag te ontzien als er scherpe of zwaar te verteren andere kruiden in zitten.

De kruiden worden op zuiverheid en kwaliteit gecontroleerd, geconcentreerd en volgens de richtlijnen van GMP vervaardigd. Uiteraard worden er voor de preparaten geen bedreigde dieren en plantensoorten gebruikt.

Inname is eenvoudig: in de vorm van tabletten, capsules, hydrofiel concentraat, tincturen, siroop en thee.

De laatste jaren is er door gespecialiseerde farmacologen en apothekers westers wetenschappelijk onderzoek gedaan waarom de kruiden werken. Inmiddels zijn de effecten van de kruiden heel goed verklaarbaar door de biochemische bestanddelen die er in zijn aangetoond

De meest voorkomende indicaties: maagdarmbezwaren, reumatische aandoeningen, huidklachten, verkoudheid-griep, longproblemen, slapeloosheid en stress

voor meer informatie: www.natuurapotheek.com