Tarieven

Tarieven acupunctuur

50 euro per half uur m.i.v. 1 januari 2018

100 euro per uur       m.i.v. 1 januari 2018

De eerste sessie beslaat meestal een uur en bestaat uit een intake/onderzoek en de eerste behandeling.

Daarna duurt een behandeling in de regel steeds een half uur.

Aantal behandelingen: Dit wisselt uiteraard per aandoening. Acute klachten reageren i.h.a. snel en chronische klachten kennen een langere genezingstermijn.

Na 6 behandelingen is het de meeste mensen wel duidelijk of acupunctuur hen kan helpen. Daarom volgt er altijd een evaluatie op bereikte resultaten.

Vergoedingen: 

De behandelingen acupunctuur vallen niet in het eigen risico van 375 euro. U hoeft dus niet eerst uw eigen risico op te maken!. Zorgverzekeraars vergoeden acupunctuur behandelingen grotendeels. Uiteraard hangt dit af van uw polis en aanvullende verzekeringen. Raadpleeg hiervoor uw polisvoorwaarden. Gemiddeld wordt elke behandeling voor 75% vergoed of tot een maximum van 45 euro per behandeling met een maximum budget per kalenderjaar van 240 tot 1000 euro, wisselend per verzekeraar en aanvullende polis.

Ik ben sinds januari 2019 niet meer geregistreerd als fysiotherapeut in het BIG register en u kunt dus niet mijn behandelingen als fysiotherapie indienen bij uw zorgverzekeraar.
Uiteraard behandel ik waar nodig wel met kennis, ervaringen en technieken uit de fysiotherapie. Die zijn voor mij onderdeel van mijn behandeling.